EUD/EUX

EUD/EUX Business er for dig, der interesserer dig for handel, kontor eller forretningsservice.

Hvis du synes, det lyder spændende at arbejde med salg og service enten i en butik eller inden for lager og logistik, eller hvis du gerne vil arbejde med administration på et kontor, så er EUD/EUX Business lige noget for dig.

Erhvervsuddannelse Grindsted Gymnasie- & Erhvervsskole
EUD uddannelse Grindsted Gymnasie- & Erhvervsskole

Bliv klar til at arbejde – som faglært

EUD/EUX Business er rent faktisk ikke én, men fem merkantile erhvervsuddannelser. Merkantil betyder ”handel”. De udgør sammen med de tekniske erhvervsuddannelser over 100 erhvervsuddannelser, som vi har i Danmark.

De fem merkantile erhvervsuddannelser er: Detailhandelsuddannelsen, handelsuddannelsen, eventkoordinatoruddannelsen, kontoruddannelsen og finansuddannelsen. De tre første uddannelser kan tages både som EUD Business og som EUX Business. Kontoruddannelsen og finansuddannelsen kræver EUX Business.

Alle erhvervsuddannelser forbereder dig til at arbejde efter din ungdomsuddannelse. Når du er færdig med din erhvervsuddannelse og både har gået i skole og stået i lære, er du faglært.

Opbygning og fag

Erhvervsuddannelser veksler mellem teori på skolen og praksis på en læreplads.

På EUD/EUX Business er forløbene koncentreret. Her starter du på grundforløbet, som tager 2 x 20 uger – grundforløbets 1. del (GF1) og grundforløbets 2. del (GF2). De første 20 uger er fra sommerferien til juleferien (august-januar), de sidste 20 uger er fra juleferien til sommerferien (januar-juni).

Tager du EUX Business, fortsætter du med et år på skolen, som kaldes det studiekompetencegivende år, hvor du har fag på gymnasialt niveau. EUX Business kaldes derfor også den erhvervsfaglige studentereksamen, som giver adgang til de samme korte og mellemlange videregående uddannelser som den 2-årige uddannelse til HF-eksamen.

Efter grundforløbet og eventuelt det studiekompetencegivende år fortsætter du i hovedforløbet, hvor du står i lære i en virksomhed i 2-3 år.

Vil du gerne på besøg?

Kontakt os