HHX 

HHX er for dig, der interesserer dig for business og økonomi.

Hvis du godt kan lide at lave forretning, hvis du synes, det lyder spændende at arbejde med salg og markedsføring og med budgetter og regnskaber, og hvis du også synes, at emner som fx skat, inflation og økonomisk politik lyder interessante, så er HHX lige noget for dig.

HHX på Grindsted Gymnasie- & Erhvervsskole.
Bliv elev på Grindsted Gymnasie- & Erhvervsskole

Bliv klar til at læse videre – på din måde

HHX er den 3-årige uddannelse til merkantil studentereksamen. Merkantil betyder ”handel”. Den udgør sammen med HF, HTX og STX de fire gymnasiale uddannelser, vi har i Danmark.

Alle gymnasiale uddannelser forbereder dig til at tage en videregående uddannelse. Pointen er, at de gør det forskelligt, på hver deres måde.

På HHX foregår undervisningen inden for virksomheds- og samfundsøkonomiske fagområder i kombination med fremmedsprog og andre almene fag. Her lærer du ikke teorier for teoriernes skyld, men som redskaber til at analysere virkelighedsnære forhold. Vi lægger vægt på innovation og problemløsning gennem arbejde med cases og projekter fra den virkelige verden.

De tre 3-årige gymnasiale uddannelser – HHX, HTX og STX – giver lige adgang til videregående uddannelse. Det afgørende er ikke, hvilken gymnasial uddannelse du har, men hvilke fag du har, og på hvilke niveauer du har dem. Så uanset om du vælger HHX, HTX eller STX, får du de samme gode muligheder for at læse videre.

Studieretninger

På HHX kan du vælge mellem seks forskellige studieretninger. Du skal først vælge, når du er blevet klogere på fagene og studieretningerne i løbet af grundforløbet, som varer de første tre måneder af din gymnasiale uddannelse.

Innovation & Marketing
Økonomi & Marketing
International marketing
Økonomi
Sprog
Tyskland som marked

Vil du gerne på besøg?

Kontakt os