HTX
HTX er for dig, der interesserer dig for teknologi og naturvidenskab.
Hvis du synes, det lyder spændende at arbejde med ideer og løsninger på samfundsmæssige problemer og omsætte dem til produkter, hvor du bruger din tekniske viden og din viden fra fag som fx fysik og matematik, så er HTX lige noget for dig.
Teknologi og naturvidenskab
Studieretninger
På HTX i Grindsted kan du vælge mellem fire studieretninger:
En studieretning er bygget op af to studieretningsfag og en række andre, obligatoriske fag, og så skal du have mindst ét valgfag. Her får du på Grindsted Gymnasie- & Erhvervsskole fordel af at være sammen med andre elever fra forskellige uddannelser.
Du kan se fagene og opbygningen på HTX her:
Bliv klar til at læse videre – på din måde
HTX er den 3-årige uddannelse til teknisk studentereksamen. Den udgør sammen med HF, HHX og STX de fire gymnasiale uddannelser, vi har i Danmark.
Alle gymnasiale uddannelser forbereder dig til at tage en videregående uddannelse. Pointen er, at de gør det forskelligt, på hver deres måde.
På HTX foregår undervisningen inden for teknologiske og naturvidenskabelige fagområder i kombination med almene fag. Her lærer du ikke teorier for teoriernes skyld, men som redskaber til at analysere virkelighedsnære forhold. Vi lægger vægt på produktudvikling, problemløsning og anvendt naturvidenskab, hvor vi kombinerer teori og praktik i værksteder og laboratorier.
De tre 3-årige gymnasiale uddannelser – HHX, HTX og STX – giver lige adgang til videregående uddannelse. Det afgørende er ikke, hvilken gymnasial uddannelse du har, men hvilke fag du har, og på hvilke niveauer du har dem. Så uanset om du vælger HHX, HTX eller STX, får du de samme gode muligheder for at læse videre.
Uddannelsesmål
Målet med HTX er nærmere beskrevet i kapitel 1 i bekendtgørelse af lov om de gymnasiale uddannelser, som fremgår af Retsinformation.
Fagudbud og læreplaner
Udbuddet af fag og læreplaner på HTX fremgår af Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside.
Videreuddannelse - generelt
Hvis du vil vide mere om dine muligheder for videregående uddannelse med en HTX generelt, kan du læse mere på Uddannelsesguiden.
Videreuddannelse - konkret
På Adgangskortet kan du undersøge helt konkret, hvilke videregående uddannelser de forskellige studieretninger og fag på HTX giver adgang til.