HTX

HTX er for dig, der interesserer dig for teknologi og naturvidenskab.

Hvis du synes, det lyder spændende at arbejde med ideer og løsninger på samfundsmæssige problemer og omsætte dem til produkter, hvor du bruger din tekniske viden og din viden fra fag som fx fysik og matematik, så er HTX lige noget for dig.

HTX på Grindsted Gymnasie- & Erhvervsskole.
Elever samarbejder Grindsted Gymnasie- & Erhvervsskole

Bliv klar til at læse videre – på din måde

HTX er den 3-årige uddannelse til teknisk studentereksamen. Den udgør sammen med HF, HHX og STX de fire gymnasiale uddannelser, vi har i Danmark.

Alle gymnasiale uddannelser forbereder dig til at tage en videregående uddannelse. Pointen er, at de gør det forskelligt, på hver deres måde.

På HTX foregår undervisningen inden for teknologiske og naturvidenskabelige fagområder i kombination med almene fag. Her lærer du ikke teorier for teoriernes skyld, men som redskaber til at analysere virkelighedsnære forhold. Vi lægger vægt på produktudvikling, problemløsning og anvendt naturvidenskab, hvor vi kombinerer teori og praktik i værksteder og laboratorier.

De tre 3-årige gymnasiale uddannelser – HHX, HTX og STX – giver lige adgang til videregående uddannelse. Det afgørende er ikke, hvilken gymnasial uddannelse du har, men hvilke fag du har, og på hvilke niveauer du har dem. Så uanset om du vælger HHX, HTX eller STX, får du de samme gode muligheder for at læse videre.

Studieretninger

På HTX kan du vælge mellem fire forskellige studieretninger. Du skal først vælge, når du er blevet klogere på fagene og studieretningerne i løbet af grundforløbet, som varer de første tre måneder af din gymnasiale uddannelse.

Biotek & Samfund
Kommunikation & Programmering
Matematik & Biologi
Matematik & Informatik

Kigger du forbi?

Besøg os