EUX

EUX Business er for dig, der interesserer dig for handel, kontor eller forretningsservice.

Hvis du synes, det lyder spændende at arbejde med salg og service enten i en butik eller inden for lager og logistik, eller hvis du gerne vil arbejde med administration på et kontor, så er EUX Business lige noget for dig.

Erhvervsuddannelse Grindsted Gymnasie- & Erhvervsskole
EUD uddannelse Grindsted Gymnasie- & Erhvervsskole

Bliv klar til at arbejde – som faglært

EUX Business er rent faktisk ikke én, men fem merkantile erhvervsuddannelser. Merkantil betyder ”handel”. De udgør sammen med de tekniske erhvervsuddannelser over 100 erhvervsuddannelser, som vi har i Danmark.

De fem merkantile erhvervsuddannelser er: Detailhandelsuddannelsen, handelsuddannelsen, eventkoordinatoruddannelsen, kontoruddannelsen og finansuddannelsen.

Alle erhvervsuddannelser forbereder dig til at arbejde efter din ungdomsuddannelse. Når du er færdig med din erhvervsuddannelse og både har gået i skole og stået i lære, er du faglært.

Opbygning og fag

Erhvervsuddannelser veksler mellem teori på skolen og praksis på en læreplads.

På EUX Business er forløbene koncentreret. Her starter du på grundforløbet, som tager 2 x 20 uger – grundforløbets 1. del (GF1) og grundforløbets 2. del (GF2). De første 20 uger er fra sommerferien til juleferien (august-januar), de sidste 20 uger er fra juleferien til sommerferien (januar-juni).

Herefter fortsætter du med det studiekompetencegivende år, hvor du har fag på gymnasialt niveau. EUX Business kaldes derfor også den erhvervsfaglige studentereksamen, som giver adgang til de samme korte og mellemlange videregående uddannelser som den 2-årige uddannelse til HF-eksamen.

Efter grundforløbet og det studiekompetencegivende år fortsætter du i hovedforløbet, hvor du står i lære i en virksomhed i 2-3 år.

Hvis du ikke ønsker at fortsætte på det studiekompetencegivende år og tage den erhvervsfaglige studentereksamen, kan du stoppe efter grundforløbet og bruge dit grundforløbsbevis til at gå videre med. Så kan du søge læreplads inden for detail eller handel.

Vil du gerne på besøg?

Kontakt os