Kommunikation & Programmering

Denne studieretning er oplagt, hvis du gerne vil arbejde med tv, radio eller film, eller hvis du drømmer om at blive fx web-udvikler, mediedesigner eller spilprogrammør. Studieretningen har fokus på kommunikation ved hjælp af digitale medier og udvikling af teknologiske løsninger til brug herfor. Studieretningsfagene er Kommunikation og it A og Programmering B.

HTX/EUD/EUX på Grindsted Gymnasie- & Erhvervsskole.

Studieretningsfag

Kommunikation og it handler om kommunikation og digitale medier. Kernen i faget er samspillet mellem brugere og medier. Du lærer at analysere og begrunde egne og andres kommunikationsløsninger, og du lærer at designe, producere og evaluere egne kommunikationsløsninger. Og du får kendskab til produktions- og arbejdsprocesserne i de videregående kommunikations- og it-uddannelser og i den professionelle medie-, kommunikations- og it-branche.

Programmering beskæftiger sig med udvikling af it-systemer. Du lærer at bruge programmering til at skabe løsninger på problemer inden for mange forskellige fagområder. Du får kompetence til at kunne undersøge og beskrive processer og behandle data og informationer ved hjælp af programmering.

Eksempler på karriereveje

Kommunikation & Programmering er en oplagt studieretning, hvis du drømmer om at arbejde inden for tv, radio eller film, eller hvis du drømmer om at sidde på et web- eller reklamebureau og lave hjemmesider for andre virksomheder. Studieretningen er også for dig, som gerne vil arbejde med databehandling og programmering. Det kan være, at du gerne vil være datamatiker og arbejde med udvikling og vedligeholdelse af it-systemer.

Hvis du kombinerer den med matematik på A-niveau som valgfag, er vejen også banet for en karriere som datalog. Hvem ved? - måske ender du som spiludvikler inden for spilindustrien, hvis det er dét, du vil.

En HTX kan dog føre mange steder hen. Den kan også være vejen til et job som politibetjent eller journalist - bare for at nævne nogle eksempler på andre karriereveje.

Kigger du forbi?

Besøg os