Tyskland som marked

Denne studieretning er oplagt, hvis du gerne vil rejse som indkøber eller sælger i Tyskland, eller hvis du gerne vil arbejde med salg og markedsføring på det tyske marked i en virksomhed hjemme fra Danmark. Studieretningen har fokus på Tyskland som en af Danmarks største samhandelspartnere. Studieretnintgsfagene er Afsætning A og Tysk A (fortsættersprog).

Grindsted Gymnasie- & Erhvervsskole 9350

Studieretningsfag

I afsætning lærer du om strategi, købsadfærd, markedsanalyse, markedskommunikation og afsætningsledelse. Her arbejder vi med virksomhedens forhold til den nationale og internationale omverden og med virksomhedens markedsføringsmæssige beslutninger.

I tysk arbejder vi med tysk sprog og med samfundsmæssige, erhvervsmæssige og kulturelle forhold i tysksprogede lande. Herigennem lærer du at kommunikere på tysk med en solid vidensbaggrund.

Kigger du forbi?

Besøg os

Eksempler på karriereveje

Tyskland som marked er en oplagt studieretning, hvis du drømmer om at blive sælger eller indkøber og rejse rundt i Tyskland og lave aftaler med kunder eller leverandører - eller hvis du kunne tænke dig at arbejde med salg og markedsføring i en virksomhed, som opererer på det tyske marked, hvor det er nødvendigt at kunne forstå tysk kultur og kommunikere på tysk, og hvor du har base i Danmark.

En HHX kan dog føre mange steder hen.
Det er fx en oplagt vej at gå, hvis du vil læse jura og være advokat og måske ovenikøbet dommer. Forklaringen er, at du på HHX har erhvervsjura, hvor du lærer om love og regler inden for erhvervslivet som fx aktieselskabs- og anpartsselskabsloven, markedsføringsloven, dørsalgsloven og købeloven.
En HHX kan også være vejen til et job som politibetjent eller journalist - bare for at nævne nogle eksempler på andre karriereveje.